Пица бюрек

Дата: 25.02.2004
Източник: Бон Апети
Пица бюрек
 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
100 г шунка
100 г кашкавал
2 шепи стерилизирани печурки
2-3 с. л. кетчуп
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Пица бюрекБрашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.
2
Пица бюрек 2Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).
3
Пица бюрек 3Разточват се четири кори от основното тесто, като за баница.
4
Пица бюрек 4Две от тях се сгъват на четири и се намазват с кетчуп. Слагат се шунката, гъбите, кашкавалът и риганът и се завиват с още две кори. Краищата се махат, за да се получи кръг.
5
Пица бюрек 5Поставя се в намазнена тава и се пече 30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта