Пица "Маргарита"

Дата: 10.05.2001
Източник: Бон Апети
Пица
 
Необходими продукти:
250 г брашно
150 г кашкавал
1 с. л. зехтин
бялата част на 1 стрък чесън
4 домата
около 100 мл вода за пицата
1 ч. л. суха инстантна мая
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
1 стрък пресен босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Пица Брашното се пресява на плота за месене, като по средата се оформя кладенче и се поставят зехтин, сол, мая. Постепенно се прибавя водата, омесва се меко и пухкаво тесто.
2
Пица Поставя се в купа и се покрива с влажна кърпа (може да се постави в съд с капак). Оставя се да втаса на топло място. След това се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см.
3
Пица Доматите се нарязват на кръгчета и се поставят в купа. Чесънът се нарязва наситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се поставя в намазана със зехтин тава, отгоре се нареждат доматите.
4
Пица Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек. Пече се 10-15 минути в максимално загрята фурна, докато кашкавалът добие златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Много ароматна и вкусна пица се получи. :) Благодаря за рецептата. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2015
С моцарела също става доста вкусничко! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта