Пица „Маргарита“

Най-елементарната, но най-италианската пица. Проста храна със съвършен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно тип „00“
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
250 мл вода
брашно тип „00“ за замесване и поръсване

за гарниране:
3 топки сирене „Моцарела“ (по 125 г)
400 г доматен сос
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка босилек
сол на вкус
семолина (грис от твърда пшеница) за поръсване
зехтин „Екстра върджин“ за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пица „Маргарита“

В купа се смесват маята, захарта и 1/4 от затоплената вода. Щом шупне, се изсипва при смесените брашно и сол, добавят се останалата вода и  зехтинът.
 

2
Пица „Маргарита“ 2

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Прехвърля се в набрашнена купа, поръсва се и отгоре с брашно, покрива се с фолио и се оставя да втаса за 1 час.

 


3
Пица „Маргарита“ 3

Доматите се смесват със зехтина и сол на вкус.

 


4
Пица „Маргарита“ 4

Тестото се разделя на 4 топки и върху плот поръсен с брашно и семолина се разточват кръгове.  Тава се слага във фурната, загрята на 250 градуса, с вентилатор.

 


5
Пица „Маргарита“ 5

Щом се нагорещи, единия тестен кръг се поставя в нея. Отгоре се намазва с доматената смес, без краищата, слага се от накъсаната моцарела, полива се с  малко зехтин.
 
 

6
Пица „Маргарита“ 6

Пицата се пече за около 10 минути. Така се приготвят и останалите. Сервират се с листенца босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2020
Чудесна!
15.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2020
Уникално вкусно тесто
14.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2018
Най-вкусната пица, която съм яла
13.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2017
Стана превъзходна тънка пица! Ползвах пълнозърнесто брашно и не знаех дали ще стане, но резултата ме очарова.
12.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Туко що приготвих тестото-надявам се да съм се справила! По-късно ще ви кажа резултата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: