Пица от тиквички

Дата: 10.09.2003
Източник: Бон Апети
Пица от тиквички
 
Необходими продукти:
3 яйца
50 г маслини
1 глава кромид лук (червен)
1 домат
200 г кашкавал
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
5–6 стръка копър
1/2 ч. ч. брашно
4 тиквички (800 г)
риган, босилек или розмарин (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Пица от тиквичкиБлатът се приготвя, като тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути. След това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2
Пица от тиквички 2Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена тава. На тънка струя се полива зехтинът.
3
Пица от тиквички 3Блатът се пече в силно загрята фурна при температура 220 градуса около 10 минути.
4
Пица от тиквички 4Плънката се приготвя, като доматът и лукът се нарязват на шайби, маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5
Пица от тиквички 5Запеченият вече блат се изважда и върху повърхността му се разпределят кубчетата кашкавал. Покрива се с шайбите лук и домати, поръсва се с подправките. Отново се запича за около 15 минути при температура 180 градуса. Изпечената пица се украсява с маслините и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Страхотна вкусотия :) Малко ми дойде дебел блата, но за др път ще пробвам с по-малко тиквички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта