Пица с блат от карфиол

Дата: 10.10.2015
Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Пица с блат от карфиол  Пица с блат от карфиол  Пица с блат от карфиол  Пица с блат от карфиол
 
Необходими продукти:
за блата:
2 ч. ч. настърган карфиол
2 ч. ч. настъргано сирене „Моцарела“
2 яйца
сол, черен пипер, риган и други подправки на вкус
за гарниране:
лютеница
маслини
сирене „Качота“
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолът, моцарелата и разбитото яйце се разбъркват заедно с подправките и се изсипват върху хартия за печене, като се сплескват леко с лъжица.
2
Фурната се загрява на 200 градуса и блатът се слага на долно ниво за печене (за да се изпече добре и отдолу) за около 15-20 минути.
3
Блатът се изважда от фурната и се гарнира по желание. Продуктите за гарниране трябва да са предварително приготвени, като целта е, пицата само да се запече отгоре, без да изгаря блатът.



4
Пицата се връща във фурната и се слага за около 5 минути на най-горното ниво с включен горен реотан.


Съвети:
Аз използвах замразен карфиол, тъй като направих тази рецепта, когато вече нямаше пресен. Може би става и с пресен, но не съм пробвала. Ако се използва пресен карфиол бих го бланширала леко и след това бих го настъргала.

Вместо сирене „Моцарела“ може да сложите краве сирене в блата или да ги комбинирате - 1 ч. ч. сирене „Моцарела“ и 1 ч. ч. краве сирене.

На снимките пицата е гарнирана с лютеница, маслини и със сирене „Качота“, но може да се гарнира и с кашкавал или с каквото ви е по вкуса или на разположение в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта