Пица с блат от карфиол

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.10.2015
Пица с блат от карфиол
Пица с блат от карфиол
Пица с блат от карфиол
Пица с блат от карфиол
 
Необходими продукти:
за блата:
2 ч. ч. настърган карфиол
2 ч. ч. настъргано сирене „Моцарела“
2 яйца
сол, черен пипер, риган и други подправки на вкус

за гарниране:
лютеница
маслини
сирене „Качота“



Начин на приготвяне:
1
Карфиолът, моцарелата и разбитото яйце се разбъркват заедно с подправките и се изсипват върху хартия за печене, като се сплескват леко с лъжица.
2
Фурната се загрява на 200 градуса и блатът се слага на долно ниво за печене (за да се изпече добре и отдолу) за около 15-20 минути.
3
Блатът се изважда от фурната и се гарнира по желание. Продуктите за гарниране трябва да са предварително приготвени, като целта е, пицата само да се запече отгоре, без да изгаря блатът.



4
Пицата се връща във фурната и се слага за около 5 минути на най-горното ниво с включен горен реотан.


Съвети:
Аз използвах замразен карфиол, тъй като направих тази рецепта, когато вече нямаше пресен. Може би става и с пресен, но не съм пробвала. Ако се използва пресен карфиол бих го бланширала леко и след това бих го настъргала.

Вместо сирене „Моцарела“ може да сложите краве сирене в блата или да ги комбинирате - 1 ч. ч. сирене „Моцарела“ и 1 ч. ч. краве сирене.

На снимките пицата е гарнирана с лютеница, маслини и със сирене „Качота“, но може да се гарнира и с кашкавал или с каквото ви е по вкуса или на разположение в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2018
Уникално вкусна пица!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: