Пица с четири сирена

По оригинална рецепта на Бъди Валастро в стил Хобокен.
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.01.2014
Пица с четири сирена
 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
7 г суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
250 мл хладка вода

за соса:
360 г белени домати
2 скилидки чесън
1 ч. л. захар
4-5 с. л. настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус

за топинга:
150 г сирене „Моцарела“
150 г сирене „Фонтина“
150 г сирене „Рикота“
150 г сирене „Романо“
пресен риган

за друго:
брашно за поръсване
царевично брашно за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Пица с четири сирена
Смесете съставките за тестото и ги замесете. Сипете малко зехтин на дъното на купа, поставете омесеното тесто вътре и го намажете със зехтина отгоре, за да не изсъхне. Оставете го за час на топло, покрито с кърпа за да втаса. От това тесто и съставките можете да направите 3 пици.
Разделете готовото тесто на три части. Премесете ги отново, като направите три топки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат повторно.

2
Пица с четири сирена 2
Счукайте скилидките чесън. Изсипете ги в купа и прибавете доматите. Пасирайте продуктите. Добавете настъргания пармезан, захарта, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте всичко.
3
Пица с четири сирена 3
Гребнете с черпак от доматената смес и с кръгови движения нанесете слой върху тестото. Краищата на тестото ги оставете без покритие. Натрошете върху него сирената и поръсете отгоре с накъсани листа от риган.
4
Пица с четири сирена 4
Натрошете сирената и ги поръсете върху пицата.
Поставете върху плоча в загрята на 250 градуса фурна и печете около 7-10 минути до готовност.
Това е само една от десетките рецепти на пица с четири сирена. Измислете си и вие с кои сирена ще ви хареса най-много. А подправките какви да бъдат?..

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: