Пица с кайма

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.11.2014
Пица с кайма
 
Необходими продукти:
за тестото:
1/2 кубче мая
1 к. л. захар
250 мл вода
2 с. л. олио
400 г брашно

за плънката:
200 г кайма
1 ч. ч. стерилизирани домати
30 г краве масло
150 г кашкавал
черен пипер, кимион и чубрица на вкус



Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти за тестото замесваме меко тесто и го оставяме да втаса за 1 час, покрито с кърпа във фурната, която не е включена (така по-лесно втасва).
2
Смесваме каймата с подправките и домата.
3
Разточваме втасалото тесто на тънка пита, поставяме пицата в намазнена тава, нареждаме отгоре плънката, кравето масло и настъргания кашкавал.

4
Пицата се пече на 200 градуса за 25 минути в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: