Пица с прошуто и рукола

По оригинална рецепта на Бъди Валастро в стил Хобокен.
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.01.2014
Пица с прошуто и рукола
 
Необходими продукти:
за тестото:
450 гр брашно
7 гр суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
260 мл хладка вода

за намазване:
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън

за топинга:
600 гр сирене „Моцарела“
300 гр прошуто
900 гр чери доматчета
100 гр рукола
настърган пармезан
пресен босилек

за друго:
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пица с прошуто и рукола
Тази пица се пече на скара. Смесете съставките за тестото и ги замесете. Сипете малко зехтин на дъното на купа, поставете омесеното тесто вътре и го намажете със зехтина отгоре, за да не изсъхне. Оставете го за час на топло, покрито с кърпа за да втаса. От това тесто и съставките можете да направите 3 пици.
2
Пица с прошуто и рукола 2
Разделете готовото тесто на три части. Премесете ги отново, като направите три топки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат повторно.
Счукайте скилидките чесън. Изсипете ги в чаша и прибавете зехтина. Разбъркайте и ги оставете да се овкусят.

3
Пица с прошуто и рукола 3
Вземете една от топките и я разточете тънко в кръгла форма с диаметър около 25 см. Вземете четка, натопете я в сместа от чесън и зехтин и намажете добре пицата отгоре. Целта е тестото да поеме аромата на зехтина и чесъна. Пуснете скарата да загрее. Поставете тестото с намазаната част върху грила. Можете да сложите алуминиево фолио върху грила и да метнете тестото върху него. Вие си изберете как ви харесва. Захлупете с тавичка пицата, която се пече, за да може да направите нещо като фурна. Тавата ще задържи топлината и тестото ще се изпече по-добре. Щом се изпече, намажете горната страна на пицата със сместа от чесън и зехтин, а после я обърнете за да се изпече и от втората страна. Тук има два варианта да продължите: първият е да поръсите сега пицата с накъсаната моцарела за да се пече заедно с втората страна. Вторият е да изпечете пицата, а после да поръсите със сиренето. Когато правя от така нареченият тип „свежи пици“ - предпочитам вторият вариант.
4
Пица с прошуто и рукола 4
Щом пицата стане готова подредете върху нея (натрошената моцарелата, ако сте избрали вторият вариант), нарязаните чери доматчета и поръсете отгоре с настърган пармезан и накъсани листа от босилек. Добавете свежата рукола, а най-отгоре сложете прошутото.
5
Пица с прошуто и рукола 5
В последните петнайсетина години така наречените „свежи пици“ станаха много популярни. При тях тестото се пече предварително, а пицата после се сглобява със свежи продукти. Почти всеки от големите готвачи има вариант на своя свежа пица. Вие също можете да си измислите. Тук полето за творчество е голямо…
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2017
В магазините можете да намерите специално брашно за пици.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
Пицата се казва Фаворита и се слага Бейби Моцарела
3.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Много вкусна.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
Трябжа да се добажят и малко маслини :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: