Пица с прошуто и смокини

Дата: 05.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно тип „00”
250 мл вода
25 мл зехтин
1/2 пакетче суха мая (5,5 г)
1 ч. л. захар
10 г сол
зехтин за намазване на тавата
за гарниране:
400 г сирене „Моцарела“ за пици
100 г сирене „Пармезан“
300 г прошуто от Парма (пармска шунка)
200 г пресни смокини (сушени)
3 с. л. зехтин
1 връзка рукола
 

Начин на приготвяне:
1
Пица с прошуто и смокиниМаята се разтваря в малко от водата (трябва да е хладка), зедно със захарта и солта.

2
Пица с прошуто и смокини 2Налива се в брашното, като от него се оставят около 100 г за размесване. Наливат се останалата вода и зехтинът за тестото.

3
Пица с прошуто и смокини 3Замесва се меко тесто. Прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не хваща кора и се оставя да втасва на топло, докато удвои обема си.

4
Пица с прошуто и смокини 4Фурната се загрява на 250 градуса с вентилатор и в нея се слага тава, за да се сгорещи. Тестото се разточва с големината на тавата, прехвърля се в нагорещения съд, предварително намазнен.

5
Пица с прошуто и смокини 5Полива се със зехтина, поръсва се с настърганата моцарела и отгоре се подреждат смокините, нарязани на шайби.

6
Пица с прошуто и смокини 66. Пече се за около 10 минути, до зачервяване и се гарнира с прошуто, пармезан, нарязан на ленти, и рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2014
Страхотно вкусна !
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2013
Комбинацията пармезан, прошуто, смокини и рукола много ме зарадва. Тестото обаче ми стана много дебело и без коричка отдолу. Не трябваше да слагам цялото тесто. Явно тавичката ми е по малка. И без вентилатор фурната ми щеше да я опече по добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта