Пица с рукула и прошуто "Крудо"

Дата: 20.04.2005
Източник: Бон Апети
Пица с рукула и прошуто
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
1 прясна зелена чушка
1 буркан стерилизирани домати
1 връзка рукула
100 г прошуто "Крудо"
600 г кашкавал
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
50 мл зехтин
450 мл хладка вода
1 кубче мая
1/4 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пица с рукула и прошуто Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се прави кладенче и се стрива маята, поръсват се солта и захарта, разбърква се, налива се зехтинът. Меси се, като постепенно се налива водата.
2
Пица с рукула и прошуто Месенето продължава върху набрашнен плот. Тестото отпочива покрито 30 минути. Разделя се на по-малки топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнен плот. Поставя се в намазнена тава с диаметър 30 см, като по стените се оформя ръб.
3
Пица с рукула и прошуто Доматите от консервата (без доматения сок) се поставят в купата на пасатора заедно с чушката, солта, захарта, ригана, босилека. Пюрира се и се нанася върху тестото в тавата.
4
Пица с рукула и прошуто Отгоре се нареждат филийки кашкавал. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. След това върху пицата се разпределят ивици рукула и прошуто "Крудо".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта