Пица с рулца от раци и пушено сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2003
Пица с рулца от раци и пушено сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче мая
1-2 щипки сол
1-2 с. л. олио
150-200 г пушено сирене
7-8 рулца от раци
2 зелени чушки
2-3 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. зехтин
2 щипки захар
1 щипка сол
1/2 ч. л. риган



Начин на приготвяне:
1
Пица с рулца от раци и пушено сирене
Замесва се тесто, като в брашното се прави кладенче, слагат се маята, солта, олиото и постепенно се налива топла вода. Получената плътна топка се удря десетина пъти в плота, след което се оставя да втаса.
2
Пица с рулца от раци и пушено сирене 2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва 10-15 минути в нагорещения зехтин. Чушките се нарязват надребно, прибавят се към чесъна и след минута се слагат доматеният сос, захарта, солта и риганът.
3
Пица с рулца от раци и пушено сирене 3
Втасалото тесто се разделя на две и се разточва на тънки кори. Корите се разстилат направо върху тавичките за печене, като по края се оформя ръб, за да не се разтече плънката.
4
Пица с рулца от раци и пушено сирене 4
Рулцата от раци се нарязват на малки парчета, а пушеното сирене – на тънки филии. Върху тестото се нанася сосът, разпределят се рулцата от раци и сиренето. Поръсва се с босилек и с червен пипер (по желание). Пече се 10-12 минути в сгорещена на 200-220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: