Пица с тиквички и риган

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2010
Пица с тиквички и риган
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 1/2 ч. ч. хладка вода (220 мл)
1/2 пакетче суха мая (30 г прясна)
2 с. л. зехтин
2 щипки сол
зехтин за намазване
300 г кашкавал
3 тиквички
1 ч. л. риган
1/2 буркан стерилизирани домати (400 г пресни)
1 зелена чушка
2 стръка чесън
1 ч. л. зехтин
2–3 щипки сол
1 щипка захар



Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява, смесва се със солта, зехтина и маята, а в средата се оформя кладенче. Налива се водата и хубаво се омесва, докато се получи лепкаво тесто. Покрива се и се оставя да втасва 20–30 минути.
2
Втасалото тесто се премесва за кратко и след това се разстила в две тави (с диаметър 30 см), намазани със зехтин.
3
Тиквичките се нарязват на колелца и се варят 3–4 минути на пара или в подсолена вода. След това се изплакват със студена вода и се отцеждат.
4
Продуктите за доматения сос се пасират в подходящ съд. Полученият сос се сипва върху двата блата и равномерно се разпределя. След това се слага кашкавалът, нарязан на филийки, а върху него – тиквичките. Поръсват се с риган и се пекат около 15–20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: