Пица „Сицилия“

Дата: 20.06.2015
Източник: Андрияна
ТИТЛА: Чирак
Пица „Сицилия“
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. топла вода
1 пакетче суха мая
3 ч. ч. брашно
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 с. л. сол
за гарниране:
1 домат
1 ч. л. зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 ч. л. риган
колбас по избор
1 чушка
1 шепа маслини
50 г топено сирене
чубрица
настърган кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Това е моята версия на пица „Сицилия“, която по принцип сервират в пицариите. Тестото се приготвя като в тава се изсипват пакетчето суха мая с 2 с. л брашно, солта, захарта и 1 ч. ч. топла вода.
2
Разбърквате леко с миксер или пасатор, докато маята започне да шупва. Когато маята започне да шупва, постепенно добавяте зехтина и останалото брашно. Замесвате тесто и го оставяте да втаса за известно време (около 1 час).
3
Разделете готовото тесто на 3 равни части и ще получите блатове за 3 средно големи пици. Разточете тестото и преминете към приготвянето на соса, който ще използваме за пицата.
4
Обелете домата и го настържете на ренде, добавете 1 с. л. зехтин, 1 щипка сол, 1 щипка черен пипер и 1 ч. л. риган, след което разбъркайте и разпределете равномерно получената смес върху блата.
5
Отгоре наредете колбаса, почистените от костилките маслини, нарязаното топено сирене и нарязаната на колелца чушка.
6
Поръсете с чубрица и печете около 12-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.



Съвет:
От посочените продукти за тестото се получава тесто за около 3 средно големи пици, а посочените продукти за гарниране са само за 1 пица.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта