Пияно свинско в коричка

Дата: 09.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински бут
5-6 с. л. вода
220-250 г маргарин
500 г брашно
2-3 щипки червен пипер
2-3 щипки гранулиран чесън
3-4 щипки сушен магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. кафява захар
4 с. л. брашно
5 с. л. олио
1 шепа стафиди
3 глави лук
200-300 мл бира
100 г бекон
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пияно свинско в коричкаМесото се нарязва на лентички и се овалва в смесените брашно, чубрица, червен пипер, гранулиран чесън, сол и магданоз. След това брашното се изтръсква и лентичките се пържат в предварително загрятото олио до златисто. Изваждат се.
2
Пияно свинско в коричка 2В същата мазнина на силен огън се запържват нарязаният на по-едро лук и наситненият бекон. След 2-3 минути се поръсва с кафява захар и сол, слагат се стафидите.
3
Пияно свинско в коричка 3Свинското се връща в тигана при запържените лук и бекон и се залива с бирата (трябва да стигне до нивото на месото). Пече се 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Пияно свинско в коричка 4Брашното, маргаринът и солта се намачкват с вилица, докато станат трохи. Налива се водата, омесва се тесто и се оставя да почине покрито. След това се разделя на 2 топки. Едната се разточва в кръгла форма и се поставя в намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените.
5
Пияно свинско в коричка 5Кората се надупчва с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това в нея се разпределя месото, покрива се с втората разточена кора и се запечатва добре. Пече се на 180 градуса, докато кората се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


312 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта