Плакия от паламуд

Дата: 18.06.2008
Източник: Бон Апети
Плакия от паламуд
 
Необходими продукти:
1 паламуд
10 зърна черен пипер
120 мл олио
3-4 стръка целина
2 лимона
3 домата
3 моркова
3 глави лук
5 скилидки чесън
2 дафинови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Плакия от паламудЛукът се нарязва на едри шайби, а морковите - на по-дебели парчета. Запържват се в нагорещеното олио.
2
Плакия от паламуд 2Добавят се нарязаните на едри шайби картофи и два домата. Посолява се и се оставя да къкри под капак на слаб огън, докато омекнат картофите.
3
Плакия от паламуд 3Оттеглят се от огъня и се овкусяват с наситнена целина, нарязан наедро чесън, дафинови листа и черен пипер. Прехвърлят се в дълбока тава.
4
Плакия от паламуд 4Рибата се почиства от вътрешността, хрилете и опашката. По желание се маха и главата. С помощта на нож се правят прорези в кожата, след което се овкусява с черен пипер и сол.
5
Плакия от паламуд 5Слага се в тавата със зеленчуците и в прорезите се слагат резени домат и лимон.
6
Плакия от паламуд 6Полива се с лимонов сок и зехтин и се изпича за 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Плакията се поднася студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта