Плакия от зелен фасул и картофи

Дата: 10.07.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг зелен фасул
1 1/2 ч. л сол
1 к. ч. олио
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 клонка целина
1 глава червен лук
2 домата
3 скилидки чесън
1/2 кг картофи
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Плакия от зелен фасул и картофиЛукът се почиства и се нарязва на по-дребни парчета. Картофите се обелват и се нарязват н филийки.
2
Плакия от зелен фасул и картофи 2Олиото се загрява в тенджера, сипва се лукът и се задушава за 1 минута.
3
Плакия от зелен фасул и картофи 3След това се добавят картофените филийки.
4
Плакия от зелен фасул и картофи 4Зеленият фасул се нарязва и също се сипва в тенджерата.
5
Плакия от зелен фасул и картофи 5Целината се наситнява, доматът се нарязва на кубчета. Добавят се при картофите и фасула и се задушават за 1 минута.
6
Плакия от зелен фасул и картофи 6След това продуктите се посоляват, заливат се с гореща вода (около 200 мл) и се задушават 15 минути под капак.
7
Плакия от зелен фасул и картофи 7Задушените зеленчуци се пресипват в йенска тава и отгоре се покриват с нарязаните на колелца домати.
8
Плакия от зелен фасул и картофи 8Ястието се поставя в предварително загрята на 180-200 градуса фурна и се пече около 30 минути.
9
Плакия от зелен фасул и картофи 9Чесънът се счуква с малко сол, след което се разбърква с лимоновия сок и наситнените копър и магданоз. Плакията се овкусява с ароматната смес. Сервира се добре охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
МНОГО Е ВКУСНА ПРЕКРАСНО СЬЧЕТАНИЕ
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта