Плакия от зелен фасул и картофи

Разхлаждащо ястие с вкусна лимонова заливка със счукан чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг зелен фасул
1/2 кг картофи
3 скилидки чесън
2 домата
1 глава червен лук
1 клонка целина
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 к. ч. олио
1 1/2 ч. л сол
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Плакия от зелен фасул и картофи
Лукът се почиства и се нарязва на по-дребни парчета. Картофите се обелват и се нарязват н филийки.
2
Плакия от зелен фасул и картофи 2
Олиото се загрява в тенджера, сипва се лукът и се задушава за 1 минута.
3
Плакия от зелен фасул и картофи 3
След това се добавят картофените филийки.
4
Плакия от зелен фасул и картофи 4
Зеленият фасул се нарязва и също се сипва в тенджерата.
5
Плакия от зелен фасул и картофи 5
Целината се наситнява, доматът се нарязва на кубчета. Добавят се при картофите и фасула и се задушават за 1 минута.
6
Плакия от зелен фасул и картофи 6
След това продуктите се посоляват, заливат се с гореща вода (около 200 мл) и се задушават 15 минути под капак.
7
Плакия от зелен фасул и картофи 7
Задушените зеленчуци се пресипват в йенска тава и отгоре се покриват с нарязаните на колелца домати.
8
Плакия от зелен фасул и картофи 8
Ястието се поставя в предварително загрята на 180-200 градуса фурна и се пече около 30 минути.
9
Плакия от зелен фасул и картофи 9
Чесънът се счуква с малко сол, след което се разбърква с лимоновия сок и наситнените копър и магданоз. Плакията се овкусява с ароматната смес. Сервира се добре охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
прекрасно се получи-благодаря ви за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
МНОГО Е ВКУСНА ПРЕКРАСНО СЬЧЕТАНИЕ
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: