Плодов кейк

Дата: 30.04.2010
Източник: Бон Апети
Плодов кейк
 
Необходими продукти:
400 г брашно
50 мл течна сметана
1 пакетче ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
100 г кисели краставички
100 г череши от компот
100 г праскови от компот
4 с. л. захар
2 яйца
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Към брашното се добавят разбитите със захарта яйца, нарязаните на малки парчета праскови и разполовените череши, солта, бакпулверът, ванилията и сметаната.
2
Всичко се омесва добре, слага се в намазнена с маслото форма и се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
 
 
Съвет:
Кейкът се проверява дали е изпечен, като се набожда с дървен шиш или клечка за зъби. Ако има полепнало тесто, това означава, че не е готов.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта