Плодов омлет

Дата: 25.03.2004
Източник: Бон Апети
Плодов омлет
 
Необходими продукти:
3 яйца
100 мл прясно мляко
200 г плодов микс (портокал, киви, ябълка, банан или др.
50–60 г брашно
50 г краве масло
1–2 с. л. пудра захар
1 ванилия
ягодов топинг за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Плодов омлетЯйцата се разбиват в купа, сипва се млякото и се разбърква. Добавят се брашното, пудрата захар и ванилията и се бърка, докато сместа се хомогенизира и добие консистенцията на палачинково тесто.
2
Плодов омлет 2Бананът се реже на колелца, а другите избрани плодове – на кубчета.
3
Плодов омлет 3В тиган се разтопява маслото и се сипва сместа, така че да покрие равномерно цялото дъно. Плодовете се подреждат и се запържват за 1–2 минути, колкото отдолу да се получи лека коричка.
4
Плодов омлет 4Тиганът се прехвърля в грил или фурна и се пече на горно печене при температура 200 градуса до зачервяване. Десертът се сервира топъл, поръсен с пудра захар и ягодов топинг и украсен с резени портокал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта