Плодов сладкиш с крем сирене

Дата: 25.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г крем сирене Philadelphia Original
180 г сирене „Рикота“
180 г захар
6 яйца
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
1 портокал
1 круша
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
120 мл прясно мляко
 
Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти поради оригиналния му богат и натурален вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Плодов сладкиш с крем сиренеРикотата се смесва с крем сиренето, половината захар, 3 яйца, настърганата портокалова кора и около 4 с. л. портокалов сок, и се разбърква.
2
Плодов сладкиш с крем сирене 2Маслото се разбива с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, се добавят и останалите яйца.
3
Плодов сладкиш с крем сирене 3Налива се прясното мляко, сипват се брашното и бакпулверът, и отново се разбива, докато се получи гъсто кексово тесто.
4
Плодов сладкиш с крем сирене 4Крушата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета.

5
Плодов сладкиш с крем сирене 5Половината тесто се изсипва в намаслена квадратна тава (с размери 29 х 29 х 6 см).
6
Плодов сладкиш с крем сирене 6Отгоре се разпределя сместа със сирена.
7
Плодов сладкиш с крем сирене 7Слагат се парченцата круша и останалото тесто, и се заглажда.
8
Плодов сладкиш с крем сирене 8Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Плодов сладкиш с крем сирене 9Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Не е моят десерт.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Моят сладкиш също стана чудесен, сложих малко повече круши и пак се получи добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Силвана, можеш да замениш рикотата с фина извара, но резултатът няма да е същият.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Моя сладкиш беше само с крем сирене Филадефия, не съм слагала рикота или друго и се получи чудесно.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
С крем сирене съм замествала и става и аз го предпочитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


408 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта