Плодов сладкиш

Дата: 23.04.2010
Източник: Бон Апети
Плодов сладкиш
 
Необходими продукти:
3 яйца
3 с. л. захар за тестото
3 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
200 г краве масло
1 ч. ч. захар
1 кг сливи, нарязани на филийки
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват до побеляване с 3 с. л. захар, прибавят се пресятото и смесено с бакпулвера брашно, размекнатото масло и се замесва ронливо тесто.
 

2
В намазнена голяма тава се разстила тестото, като се прави и ръб. Оставя се една топка тесто (колкото юмрук) в хладилник да стегне.
 

3
Филийките плод се подреждат плътно една до друга. Разбиват се белтъците с 1 ч. ч. захар на плътен сняг и с него се покриват плодовете.
 
 

4
Изстудената топка тесто се настъргва на едро ренде върху белтъците и се пече 45 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта