Плодов сладкиш

Дата: 01.10.2016
Източник: Gergana Tsvetanova
ТИТЛА: Експериментатор
Плодов сладкиш
 
Необходими продукти:
за карамела:
10 с. л. захар
4 с. л. вода
50 мл прясно мляко
за блата:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 пакетче краве масло
3 с. л. кисело мляко
2 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
за гарниране:
400 г плодове (праскови, грозде и къпини)
за сиропа:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Пригответе карамела като смесите захарта и водата на котлона, до получаване на приятен кафяв цвят, след което добавете прясното мляко.
2
Намаслете тавичката за печене и излейте карамела. Върху карамела изсипете плодовете. Излейте сместа за блата, получена чрез смесване и разбиване на всички посочени продукти с миксер.
3
Изпечете сладкиша за 35-40 минути на 180 градуса и когато е готов, го залейте със студения захарен сироп. Оставете го да престои 30 минути и го обърнете в подходяща чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта