Плодова салата в пъпеш

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2009
Плодова салата в пъпеш
 
Необходими продукти:
1 пъпеш
1 портокал
1 праскова нектарина
1 круша
100 г малини
1 чепка грозде
1 ябълка
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. л. настъргана кора от лимон
1–2 капки есенция от ром
1–2 капки есенция от бадеми
4–5 с. л. медени круши
2–3 с. л. пудра захар
1–2 с. л. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Предвидените за дресинга продукти се разбиват с телена бъркалка в подходяща купа.
2
Обелените и нарязани плодове (без пъпеша) се поставят в купа, разбъркват се и заедно с дресинга се охлаждат в хладилник около 30 минути.
3
Пъпешът се разрязва наполовина (или в друга подходяща форма) и от него се отстранява семето и малка част от плода.
4
Дресингът се размесва с плодовете непосредствено преди да се пресипе в издълбания пъпеш.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: