Плодови еклерчета

Дата: 24.10.2015
Източник: Михаела
ТИТЛА: Чирак
Плодови еклерчетаПлодови еклерчета
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
4 с. л. краве масло (55 г)
1 щипка сол
1 щипка захар
4 яйца
за пълнежа:
250 г сладкарска сметана
1-2 банана
1 нар
 

Начин на приготвяне:
1
Тестото се приготвя като водата се налива в тенджера да заври, заедно със солта, захарта и маслото.
2
След като маслото се разтопи напълно, наведнъж се добавя всичкото брашно и се бърка, докато сместа започне да се отлепя от стените на съда.
3
Съдът се дърпа от котлона и едно по едно и при енергично бъркане се прибавят яйцата, докато се получи гъста, лепкава и хомогенна смес.
4
От сместа се оформят малки топчета, които се подреждат в намаслена тавичка и се пекат в предварително загрята фурна, до порозовяване - около 35 минути.


5
Пълнежът се приготвя като сладкарската сметана се разбива, съгласно указанието върху опаковката. Част от нея се запазва за украса, а останалото количество се смесва с пасирания или добре намачкан банан.
6
Всяко еклерче се пълни с получената смес.
7
Останалата част от сметаната се нанася с шприц върху еклерчетата и се поръсва със зрънца от нар.




Съвет:
Зрънцата от нар могат да бъдат заменени с друг плод по ваш вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта