Плодови тригуни

С плънка от ябълки и дюли
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2011
Плодови тригуни
 
Необходими продукти:
1/2 пакет точени кори
700 г ябълки
1 дюля
200 г кафява захар
1 щипка канела
1 с. л. мед “Букет”
150 г орехи
30 мл бренди
50 мл олио
олио за пържене
пудра захар за поръсване
канела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Плодови тригуни

Ябълките и дюлята се почистват и се нарязват на кубчета.  От олиото, кафявата захар и меда се прави карамел.


2
Плодови тригуни 2

В него се слагат първо дюлята с малко вода, а после ябълките. Сотират се докато омекнат.


3
Плодови тригуни 3

Гаси се с брендито и се прибавят смлените орехи и канелата. Сместа се оставя да се охлади леко.


4
Плодови тригуни 4

Корите се слепват две по две с олио, като се намзват и отгоре. Разрязват се на три ленти по широчина. Във всяко парче се слага от плънката и се завиват триъгълни банички. По краищата се намазва с малко вода, за да се затворят добре.


5
Плодови тригуни 5

Пържат се на маслена баня за около 3 минути от всяка страна.


6
Плодови тригуни 6

Изваждат се върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина. Поръсват се с пудра захар и канела.


 


Съвети: Тригуните се консумират още докато са топли. За повече вкус и аромат може да добавите настърган звезден анасон в плънката.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотни са.Правя ги постоянно, особено когато постя по Коледа.Обожавам да ми мирише на канела.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Могат, само ги намажете с мазнина преди това.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Могат ли да се запекат, а не да се пържат?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: