Подлучени миди с праз и бира

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г замразени мидени ядки
100-150 мл бира
30 г масло
1 стрък праз
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1 щипка девесил
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Подлучени миди с праз и бира
Празът се нарязва на ивици.
2
Подлучени миди с праз и бира 2
Маслото се загрява и празът се запържва за 2-3 минути на силен огън.
3
Подлучени миди с праз и бира 3
Добавя се наситненият чесън, налива се бирата и се поръсва с черен пипер и сол на вкус.
4
Подлучени миди с праз и бира 4
След това се изсипват мидите.

5
Подлучени миди с праз и бира 5
Подправя се с девесил и наситнен магданоз и се разбърква.
6
Подлучени миди с праз и бира 6
Щом течността се редуцира, мидите се оттеглят от котлона. При сервиране може да се гарнират с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: