Подлучени пилешки крилца

Хрупкави пържени крилца, запечени на фурна с апетитен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки крилца
1 с. л. маргарин (олио)
50 г кетчуп
2 ч. л. брашно
1-2 с. л. оцет
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Подлучени пилешки крилца
Крилцата се нарязват на половини, подсушават се със салфетка и се запържват в сгорещеното олио. Когато са готови, се подреждат в тавичка.
2
Подлучени пилешки крилца 2
Брашното за соса се сипва в тигана с останалата мазнина, запържва се леко и се залива със 100 мл гореща вода.
3
Подлучени пилешки крилца 3
Добавя се кетчупът, разбърква се и се посолява.
4
Подлучени пилешки крилца 4
Сосът се подправя с риган, чесън на прах, оцет и захар.
5
Подлучени пилешки крилца 5
Накрая се овкусява със сос "Уорчестър" и се бърка непрекъснато, докато се уплътни.
6
Подлучени пилешки крилца 6
Крилцата се заливат с готовия сос и ястието се пече във фурна 15-20 минути при температура 200-220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: