Подлучено шкембе с картофи и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. сол
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
2 моркова
2 глави лук
2-3 картофа
50-60 г масло
200 г домати
200 г замразен грах
200 г кашкавал
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Подлучено шкембе с картофи и домати
Шкембето се сварява за 40 минути в тенджера под налягане с подсолена вода. След това се нарязва на ивици.
2
Подлучено шкембе с картофи и домати 2
Лукът и чесънът се нарязват наедро и се запържват в тенджера с предварително загрятото олио. След 1-2 минути тенджерата се оттегля от котлона, лукът се поръсва с червен пипер и се разбърква.
3
Подлучено шкембе с картофи и домати 3
Изсипват се едро нарязаните картофи и моркови, разбърква се, залива се с вряла вода (водата трябва да покрива 2 пръста от нивото на тенджерата), посолява се и се задушава 10 минути под капак.
4
Подлучено шкембе с картофи и домати 4
След това се добавят настърганите домати и грахът, подправя се с кимион и чубрица и се задушава още 2-3 минути. Сместа се разпределя в малки керамични съдове.
5
Подлучено шкембе с картофи и домати 5
Шкембето се запържва на 2-3 пъти в тиган с предварително загрятото масло (маслото се разпределя спрямо количеството ивици в тигана). След това всички запържени ивици се слагат в тигана, добавят се счуканият чесън, оцет и сол и се оставя на котлона, докато оцетът се изпари.
6
Подлучено шкембе с картофи и домати 6
Шкембето се разпределя в керамичните съдове и отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: