Подправка „Заатар“

Дата: 12.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 с. л. сумак
2 с. л. суха мащерка
2 с. л. сух майоран
2 с. л. сух риган
1 с. л. сусам
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Подправка „Заатар“Сусамът се запича на сух тиган.
2
Подправка „Заатар“ 2След това се смила в кафемелачка.
3
Подправка „Заатар“ 3Добавят се и останалите подправки – солта, сумакът, мащерката, майоранът и риганът, и всичко отново се смила. Подправката се съхранява в бурканче.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
Подправката е подходяща за ястия с пилешко и свинско месо (и не само). В сайта ни има различни рецепти.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2016
За какво може да се използва тази подправка?
2.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Обожавам заатар и мога да го ям постоянно, а най-вкусен е на закуска с арабски хляб и зехтин. При нас в Аман го има в толкова много варианти: сушен със сусам, смесен с други подправки, пресен, млян и се използва за подправяне на ястия, пици и други.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
И без смилане ми се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


469 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта