Понички

Дата: 15.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 яйце
3/4 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. краве масло
7 г суха мая
2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар за маята
1 ванилия
2 с. л. топла вода
олио за пържене на маслена баня
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Понички
Маята се разтваря с 1 ч. л. захар във водата. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.


2
Понички 2
В купа се смесват брашното, захарта, ванилията и солта. Прибавят се разтопеното масло, шупналата мая и яйцето.

 


3
Понички 3
Разбива се с миксер (с приставки за тесто) и на тънка струйка се налива млякото. Трябва да се получи меко тесто. Поставя се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Понички 4
След това върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина 1 см.

 

 


5
Понички 5
С помощта на голям и малък ринг се изрязват кръгове. Първо се оформя големият, а с малкия се прави дупка в средата му. Тестото от малката дупка се разточва и отново се оформят понички. Оставят се да втасат за 30 минути.

 

 


6
Понички 6
Пържат се на маслена баня, на средна температура, като се обръщат. Щом станат златисти се изваждат. Отцеждат се върху скара и се поръсват с пудра захар


Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Вкусно!
25.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2016
Много вкусни!
24.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Обожавам тази рецепта
23.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Ммммм...благодаря
22.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Дарина, поничките могат да се изпържат с пълнеж, но е много важно да са добре затворени, което зависи от теб. Важно е също така и каква плънка ще сложиш - в плънката не трябва да има мазнина, за да не стане глетаво тестото отвътре. Нашият съвет и препоръка е, първо да изпържиш поничките и след това с пош да ги напълниш - така стават най-добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта