Попарник

Дата: 23.02.2004
Източник: Бон Апети
Попарник
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 пакетче прясна мая
2 щипки сол
1/2 кг сирене
4 яйца
125 г краве масло
1 к. ч. олио
 

Начин на приготвяне:
1
ПопарникПресятото брашно за тестото се смесва със солта и разтворената в хладка вода мая. Постепенно се сипват около 200-300 мл вода и се омесва разтегливо тесто. Покрива се с домакинско фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
2
Попарник 2Плънката се приготвя, като двете мазнини леко се загряват и се разбъркват. Яйцата се разбиват в купа, прибавя се натрошеното сирене, разбърква се и се намачква с вилица.
3
Попарник 3Втасалото тесто се разделя на 6 топки. Всяка от тях се разточва в кръгла кора, поръсва се с разтопеното масло, слага се от сиренето с яйце и се завива на руло.
4
Попарник 4Рулото се реже на филии с дебелина около 5 см и всяко от парчетата се поставя в предварително намаслената тава с отрязаната страна надолу. Между парчетата трябва да има около 1 см място. Оставят се да втасват около 15 минути.
5
Попарник 5Пекат се при температура 180 градуса около 20 минути. След като се извадят от фурната, се напръскват със студена вода и се покриват с чиста кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Често правя това,ние му казваме питка със сирене ,може и тутманик. Но винаги е много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


371 ДУШИ ОНЛАЙН
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта