Попска яхния със заешко

Дата: 07.05.2012
Източник: Бон Апети
Попска яхния със заешко
 
Необходими продукти:
1 заек
500 г балучка (арпаджик)
2 глави лук
2 глави чесън
2 домата
2 ч. ч. пилешки бульон
100 мл червено вино
2 с. л. доматен концентрат
100 мл олио
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 лимон
2 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Попска яхния със заешко
Заекът се нарязва на парчета и се посолява.

 


2
Попска яхния със заешко 2
Запържва се в олиото от всички страни, до златисто. След това се изважда.

 


3
Попска яхния със заешко 3
Лукът се нарязва на жулиен и се запържва заедно с балучката и целите скилидки чесън в същият съд. Сипва се около 1 ч. ч. вода и се задушава.

 


4
Попска яхния със заешко 4
След като лукът се задуши, се добавят доматеният концентрат, брашното, червеният пипер, черният пипер, дафиновият лист, разбърква се, наливат се виното и бульона.

 


5
Попска яхния със заешко 5
Когато заври, се връща месото, похлупва се, намалява се силата на огъня и се оставя да къкри докато то омекне.

 


6
Попска яхния със заешко 6
Добавят нарязани на кубчета обелени домати и резенчета лимон. Оставя се да ври докато остане на мазнина. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта