Поркета от свинска плешка

Дата: 07.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 кг свинска плешка с кожа (без кост)
50 мл зехтин „Екстра върджин“
за ароматната сол:
2 с. л. сол
2 с. л. семена от копър
4 стръка розмарин
1 стрък салвия
1 ч. л. черен пипер
5 скилидки чесън
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Поркета от свинска плешкаСолта, копъровото семе, листенцата розмарин, салвията, черният пипер, чесънът и настърганата лимонова кора се смилат в блендер.
2
Поркета от свинска плешка 2В кожата на месото с нож се правят прорези, с формата на ромбове. Отвътре също се правят няколко прореза, за да може месото да се овкуси по-добре.
3
Поркета от свинска плешка 3Месото (без кожата) се намазва със зехтина и в него се втрива ароматната сол.
4
Поркета от свинска плешка 4След това се завързва стегнато с готварски конец.
5
Поркета от свинска плешка 5Прибира се в хладилник за поне 6 часа.
6
Поркета от свинска плешка 6Изважда се и се оставя за около 1 час на стайна температура. Слага се в тава, застлана с пергаментова хартия, върху която е поставена решетка за печене и се пече 30 минути в загрята на 220 градуса фурна.
7
Поркета от свинска плешка 7След това температурата се намалява на 150 градуса и месото се пече още 3 часа и половина.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2016
направих я от гърдите и стана също толкова блестяща
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2015
Вече е в любими!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
Страхотна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта