Портокалов крем карамел

Дата: 25.01.2013
Източник: Бон Апети
Портокалов крем карамел
 
Необходими продукти:
3 яйца
2 жълтъка
260 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
кората от 1 портокал
200 мл пресен сок от портокал
20 мл портокалов ликьор
1 шушулка кардамон
 

Начин на приготвяне:
1
Портокалов крем карамел
В касерола се сипват 180 г от захарта и 150 мл сок от портокал. Готви се на слаб огън, докато стане карамел. Сипва се във форми за крем брюле, като се намазват и стените. Оставя се да стегне.

 


2
Портокалов крем карамел 2
Млякото се загрява заедно със сметаната, останалите захар и портокалов сок.

 

 


3
Портокалов крем карамел 3
Дърпа се от котлона и се добавят настърганата кора от портокал и ликьорът. Яйцата и жълтъците се разбиват със стрития кардамон. Налива се млечната смес и се разбърква.

 

 

 


4
Портокалов крем карамел 4
После се разпределя в купичките с карамела. Купичките се поставят в тава на дъното на която има кърпа. Налива се кипяща вода до средата на купичките.

 


5
Портокалов крем карамел 5
Тавата се завива с фолио и кремът се пече в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 50 минути. След това се оставят да се охлади за 2–3 часа.

 


6
Портокалов крем карамел 6
Изважда се от формите и се сервира обърнат.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


281 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта