Портокалово-джинджифилов мус

Много свеж и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2013
Портокалово-джинджифилов мус
 
Необходими продукти:
4 портокала
30 г пресен джинджифил
250 мл животинска сметана
6 с. л. захар
1 1/2 с. л. портокалов ликьор
3 с. л. филирани бадеми
10 г желатин


Начин на приготвяне:
1
Портокалово-джинджифилов мус

Портокалите се измиват, кората им се настъргва и два от тях се обелват.

 


2
Портокалово-джинджифилов мус 2

Обелените портокали се блендират. Прецеждат се и сокът се сипва в касерола.

 


3
Портокалово-джинджифилов мус 3

Джинджифилът се настъргва и се слага в цедка. Притиска се с ръка, за да се изстиска сокът му. Прибавя се към портокаловия сок.

 


4
Портокалово-джинджифилов мус 4

Прибавят се 3 с. л. от захартта и касеролата се слага на котлона. Течността се вари 5–7 минути.

 


5
Портокалово-джинджифилов мус 5

Другите портокали се нарязват на тънки шайби.

 


6
Портокалово-джинджифилов мус 6

Желатинът се сипва в купа с 3 с. л. вода и се оставя да набъбне.

 


7
Портокалово-джинджифилов мус 7

Сметаната се разбива с останалата захар, с миксер, на крем. Добавят се настърганите портокалови кори, сокът от портокал и джинджифил, разтвореният на водна баня желатин, бадемите (малко се запазват за гарниране) и портокаловият ликьор.

 


8
Портокалово-джинджифилов мус 8

Мусът се сипва в 4 чаши и се оставя да се охлади за 1 час и 30 минути в хладилник. Поднася се с шайбите портокал и останалите бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: