Португалски хот-дог

Дата: 08.06.2004
Източник: Бон Апети
Португалски хот-дог
 
Необходими продукти:
1 франзела
4 кренвирша
зелената част от 1 стрък лук
бялата част от 1 стрък чесън
2-3 с. л. бяло вино
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. горчица
1 зелена чушка
1 червена чушка
200 г кромид лук
2-3 с. л. зехтин
зехтин за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Португалски хот-догФранзелата се реже на еднакви парчета. В тиган със сгорещения зехтин и се запържва нарязаният на колелца лук на тих огън за 10 минути.
2
Португалски хот-дог 2Чушките се разполовяват, отстранява се семето им и се режат на много тънки ивички.
3
Португалски хот-дог 3Запържените колеца лук се изваждат в чиния и в същата мазнина на силен огън се запържват ивичките чушки. Поръсват се с горчица и се бърка 1-2 минути. Добавя се червеният пипер, отнова се разбърква и веднага се налива виното. Овкусява се със сол, връщат се колелцата лук и се оставя на котлона, докато виното се изпари.
4
Португалски хот-дог 4През това време се нарязват наситно бялата част на стръка чесън и перата на лука.
5
Португалски хот-дог 5Парчетата франзела се разполовяват, леко се поливат със зехтин, поръсват се с риган и се слагат на загретия грил-тиган (скара или в краен случай фурна). Кренвиршите също се запичат на грил-тигана.
6
Португалски хот-дог 6Върху едната половина от франзелата се поставя от сместа с чушките. Поръсва се с нарязаните чесън и зелен лук, поставя се кренвиршът и се затваря с другата половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта