Поширана круша “Uniqato”

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Поширана круша “Uniqato”
 
Необходими продукти:
1 круша
1 ч. л. глюкоза
70–80 г захар
30 г краве масло
1 щипка захар
150–200 мл червено вино („Мерло”)
100 г горски плодове
1 щипка канела
2–3 карамфилчета
1 щипка индийско орехче
300 мл „Шардоне”
40 г мед
6–7 капки лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд се оставя да заври шардонето с меда, прибавят се подправките и се отстранява от огъня.
2
В горещата смес се слага предварително обелената круша за около 15–20 минути под капак.
3
Захарта за кошничката се загрява на тих огън, добавят се глюкозата и лимоновият сок и се бърка до получаването на кехлибарен цвят. Готовата смес леко се охлажда и се излива на външната страна на намаслен черпак в произволна форма. Горските плодове, червеното вино и захарта за соса се кипват, пюрират се и се прецеждат. Докато сместа е още топла, се прибавя нарязаното на кубчета охладено масло и се разбива с тел. В чиния се покапва от соса, в средата се поставя карамелената кошничка и в нея се слага пошираната круша.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта