Поширана риба с ароматен винегрет

Дата: 17.10.2002
Източник: Бон Апети
Поширана риба с ароматен винегрет
 
Необходими продукти:
1 кг котлети от сом (пъстърва, калкан)
3 стръка копър
сок от 1/2 лимон
1 с. л. горчица
2 с. л. сметана
1 ч. л. мащерка
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол
1 к. ч. винен оцет
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 стрък целина
2 моркова
3 глави лук
1-2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Поширана риба с ароматен винегретПриготвя се бульонът, като в 1 л студена вода се поставят нарязаните моркови (на две), лук (наситно) и се варят около 20 минути заедно с подправките.
2
Поширана риба с ароматен винегрет 2Рибата се пошира, като се поставя в бульона за 15-20 минути, а тенджерата се оттегля от огъня.
3
Поширана риба с ароматен винегрет 3В купа се разбъркват сметаната, горчицата, лимоновият сок и наситненият копър. Добавят се 1 черпак от прецедения рибен бульон, олио, сол на вкус. Пошираните рибни котлети се подреждат в чиния, а винегретът се поднася в сосиера.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта