Поширани яйца „Гамбринус“

Изненадващо интересен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
500 мл бира
100 мл животинска сметана
60 г краве масло
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. захар
2 бели земела
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширани яйца „Гамбринус“
Бирата се загрява на котлона, докато кипне.
2
Поширани яйца „Гамбринус“ 2
След това котлонът се изключва и в нея много внимателно се чукват четирите яйца. Оставят се вътре за около 5–6 минути, да се забулят, но жълтъците им да останат леко течни.
3
Поширани яйца „Гамбринус“ 3
След това внимателно се изваждат.
4
Поширани яйца „Гамбринус“ 4
Бирата се прецежда.
5
Поширани яйца „Гамбринус“ 5
Брашното се запържва в 40 г от маслото и когато стане златисто, се налива бирата. Щом кипне, се сипват сметаната и захарта, и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се на огъня за 3–4 минути, докато леко се сгъсти.
6
Поширани яйца „Гамбринус“ 6
Хлебчетата се разрязват надве през средата, запичат се от двете страни в сгорещен сух тиган и се намазват с останалото масло.
7
Поширани яйца „Гамбринус“ 7
Яйцата се поставят върху хлебчетата.

8
Поширани яйца „Гамбринус“ 8
Поливат се със соса.
9
Поширани яйца „Гамбринус“ 9
Поръсват се с наситнен магданоз.


Съвет:
По желание може да натъркате хлебчетата с разрязана скилидка чесън.
Сосът приготвихме с белгийска вишнева бира, която придаде на ястието лека плодова сладост и приятен розов цвят. Може да използвате всякаква друга бира, каквато харесвате.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Бързо, стана чудесно и невероятно вкусно...
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: