Поширани яйца с риба и картофи

Дата: 11.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рибата:
2 скумрии (400 г общо)
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1/4 лимон
за картофите:
400 г картофи
1 глава лук
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
2 с. л. винен оцет
сол и черен пипер на вкус
за поръсване:
1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:
1
Поширани яйца с риба и картофи
В коремчетата на скумриите се слагат скилидките смачкан чесън, наситненият розмарин, сол, черен пипер и зехтина.

 


2
Поширани яйца с риба и картофи 2
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 


3
Поширани яйца с риба и картофи 3
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, лукът се нарязва на жулиен. Поръсват се със сол, черен пипер, червения пипер и се поливат със зехтина.

 


4
Поширани яйца с риба и картофи 4
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20–30 минути или докато картофите станат готови.

 


5
Поширани яйца с риба и картофи 5
Готовата риба се обезкостява, кожата се отстранява.

 


6
Поширани яйца с риба и картофи 6
Филетата се отделят и се поливат със сока от лимон.

 


7
Поширани яйца с риба и картофи 7
В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се яйцата и се пошират вътре за 5–6 минути (трябва жълтъкът да е рохък).

 


8
Поширани яйца с риба и картофи 8
След това се слагат в купа със студена вода, за да се отмие киселият вкус от оцета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


9
Поширани яйца с риба и картофи 9
В чиния се слага от картофите и лука, отгоре – накъсани парчета риба, поръсва се с копъра и във всяка порция се слагат по две поширани яйца. Украсява се с копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта