Постен чийзкейк с тиква

Малки звездни изкушения
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
100 г сочни фурми
100 г обикновени бисквити

за крема:
700 г тиква „Цигулка“
180 г белени бадеми
80 г кокосово масло
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
90 г мед (кленов сироп)
60 г захар
какао за поръсване
звезден анасон за декориране



Начин на приготвяне:
1
Постен чийзкейк с тиква
Бадемите се накисват в студена вода за 6 часа.
2
Постен чийзкейк с тиква 2
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета. Поръсва се със захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато омекне – около 40 минути.
3
Постен чийзкейк с тиква 3
След това се пюрира.
4
Постен чийзкейк с тиква 4
Фурмите се почистват от костилките и се смилат заедно с бисквитите.
5
Постен чийзкейк с тиква 5
Сместа се разпределя на дъното на силиконови формички за мъфини и се притиска с лъжица.
6
Постен чийзкейк с тиква 6
Бадемите се пасират заедно с тиквеното пюре.
7
Постен чийзкейк с тиква 7
Към тях се добяват бурбонската ванилова захар, джинджифилът, канелата, медът и разтопеното кокосово масло, и се разбърква добре.
8
Постен чийзкейк с тиква 8
Сместа се разпределя върху основата и се оставя във физер за около 1 час да стегне.
9
Постен чийзкейк с тиква 9
Десертчетата се изваждат от фризера.
10
Постен чийзкейк с тиква 10
Върху всяко се слага звезден анасон и се поръсва с какао.
11
Постен чийзкейк с тиква 11
След това анасонът се отстранява.




Съвет:
Може да направите десерта и в една голяма форма и след това да го нарежете на порции.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2020
Много са вкусни. Следващият път ще сложа по-малко захар и отново ще добавя лъжица кокосово масло към бисквитките и фурмите.
6.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Получи се доста вкусен, но за съжаление основата се получи ронлива. Фурмите никак не ми слепиха бисквитите.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2014
Много вкусно и бързо. Бисквитките не стегнаха добре, защото фурмите ми не бяха \"сочни\". Бихте ли пояснили как да отлича кои фурми са подходящи за този сладкиш? Благодаря!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Трудоемко и дълго като изпълнение заради беленето на бадемите, но резултатът си заслужава. Мнооого вкусен и приятен десерт. Лично при мен бисквитите не залепнаха добре с фурмите. Смятам при следващото приготвяне да увелича количеството им или да избера друг сорт фурми.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
obi4am go
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: