Постен чийзкейк с тиква

Дата: 20.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
100 г сочни фурми
100 г обикновени бисквити
за крема:
700 г тиква „Цигулка“
180 г белени бадеми
80 г кокосово масло
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
90 г мед (кленов сироп)
60 г захар
какао за поръсване
звезден анасон за декориране
 

Начин на приготвяне:
1
Постен чийзкейк с тикваБадемите се накисват в студена вода за 6 часа.
2
Постен чийзкейк с тиква 2Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета. Поръсва се със захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато омекне – около 40 минути.
3
Постен чийзкейк с тиква 3След това се пюрира.
4
Постен чийзкейк с тиква 4Фурмите се почистват от костилките и се смилат заедно с бисквитите.
5
Постен чийзкейк с тиква 5Сместа се разпределя на дъното на силиконови формички за мъфини и се притиска с лъжица.
6
Постен чийзкейк с тиква 6Бадемите се пасират заедно с тиквеното пюре.
7
Постен чийзкейк с тиква 7Към тях се добяват бурбонската ванилова захар, джинджифилът, канелата, медът и разтопеното кокосово масло, и се разбърква добре.
8
Постен чийзкейк с тиква 8Сместа се разпределя върху основата и се оставя във физер за около 1 час да стегне.
9
Постен чийзкейк с тиква 9Десертчетата се изваждат от фризера.
10
Постен чийзкейк с тиква 10Върху всяко се слага звезден анасон и се поръсва с какао.
11
Постен чийзкейк с тиква 11След това анасонът се отстранява.




Съвет:
Може да направите десерта и в една голяма форма и след това да го нарежете на порции.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Получи се доста вкусен, но за съжаление основата се получи ронлива. Фурмите никак не ми слепиха бисквитите.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2014
Много вкусно и бързо. Бисквитките не стегнаха добре, защото фурмите ми не бяха \"сочни\". Бихте ли пояснили как да отлича кои фурми са подходящи за този сладкиш? Благодаря!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Трудоемко и дълго като изпълнение заради беленето на бадемите, но резултатът си заслужава. Мнооого вкусен и приятен десерт. Лично при мен бисквитите не залепнаха добре с фурмите. Смятам при следващото приготвяне да увелича количеството им или да избера друг сорт фурми.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
obi4am go
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Кокосовото масло може да се замени с какаово ( тези масла се използват тъй като те са доста твърди и благодарение на тях се задържа формата на самото кексче и не се разтича), а ако нямаш нито едено от двете можеш да използваш желатин, който ще свърши същата работа (или агар агар ако постиш).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта