Постен чомлек

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Постен чомлек
 
Необходими продукти:
100 г картофи
1 стрък пресен лук
1 к. ч. червено вино
1/2 ч. л. черен пипер
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 глава чесън
100 г маслини
4 домата
1 к. ч. олио
2 големи глави лук
1 кг арпаджик
сол и чубрица на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се задушава в сгорещеното олио до златисто. Прибавят се доматите, обелени и настъргани на едро ренде, заедно с предварително обеления арпаджик, нарязаните наситно скилидки чесън, нарязания на кубчета картоф, маслините, червеният, черният пипер и дафиновия лист.
2
Налива се вода, колкото да ги покрие, след това се сипва виното, посолява се и се прибавя стрита чубрица. Ястието се задушава на слаб огън.
3
Когато лукчетата омекнат, се прибавя брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к. ч. хладка вода. Ястието се задушава още десетина минути и се сервира, гарнирано с нарязания наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта