Постен неаполитански кейк

Дата: 05.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г кашу
150 г пресни ягоди
150 г мед
100 г кокосово масло
40 г какаово масло
30 г какао
1 ванилия
сокът от 1 лимон
за топинга:
100 г кокосово масло
30 г какао
3 с. л. мед
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Постен неаполитански кейкКашуто се накисва във вода за 24 часа. След това се отцежда и се пюрира със сока от лимон, 100 г мед, кокосовото масло и ванилията.
2
Постен неаполитански кейк 2Сместа се разделя на три равни части. Към едната се добавят останалият мед, какаото и какаовото масло и се разбърква.
3
Постен неаполитански кейк 3Прехвърля се във форма за печене (с диаметър 22 см), с пергаментова хартия на дъното. Прибира се в хладилник за 20 минути да стегне.
4
Постен неаполитански кейк 4Ягодите се пюрират, прецеждат се и се добавят към втората част, разбърква се добре.
5
Постен неаполитански кейк 5Сместа се изсипва във формата върху охладения какаов блат и се заглажда. Прибира се в хладилник за още 20 минути.
6
Постен неаполитански кейк 6След това върху ягодовата смес се разстила и третата част от сместа натуралната и отново се охлажда.
7
Постен неаполитански кейк 7Кокосовото масло се разбърква с какаото, меда и ванилията.
8
Постен неаполитански кейк 8Сместа се разпределя върху десерта.
9
Постен неаполитански кейк 9Прибира се в хладилник за една нощ, след това се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
:-)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2016
Изключително вкусен кейк. Аз добавих и един пасиран банан в шоколадовия пласт и кокосови стърготини в ягодовия.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Мартина, може да използваш какаово масло, олио или зехтин.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2016
може ли с нещо друго, отново постно, да се замени кокосовото масло :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта