Постен овчарски пай

Дата: 19.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г сладки картофи (батати)
5 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
150 г соева кайма
450 мл зеленчуков бульон
400 мл пасирани домати (от консерва)
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
5 с. л. зехтин
2 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постен овчарски пайКартофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват.
2
Постен овчарски пай 2Отцеждат се и се намачкват с вилица. Смесват се с 2 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус, и 1 смачкана на паста скилидка чесън.
3
Постен овчарски пай 3Соевата кайма се сварява в бульона, докато набъбне.
4
Постен овчарски пай 4Лукът се нарязва на кубчета. Морковът се настъргва на едро ренде, а останалият чесън се наситнява. Зеленчуците се заливат с останалия зехтин и около 150 мл вода и се готвят под капак, докато омекнат.
5
Постен овчарски пай 5Добавят се мащерката, дафиновият лист, доматите и соевата кайма. Овкусява се със сол, черен пипер и соса „Уорчестър“ и се готви, докато сместа се сгъсти.
6
Постен овчарски пай 6Прехвърля се в тавичка и отгоре се сипва пюрето от сладки картофи. С лъжица се оформят декоративни шарки, по желание се полива с малко зехтин и се посолява.

7
Постен овчарски пай 7Паят се пече около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Съвет:
Вместо сладки картофи (батати) може да използвате 500 г обикновени картофи и 300 г моркови.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
Непременно ще опитам !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта