Постна леща

Дата: 28.06.2015
Източник: Юлия
ТИТЛА: Чирак
Постна лещаПостна лещаПостна лещаПостна леща
 
Необходими продукти:
200 г леща
2 моркова
2 глави лук
1 картоф
1 връзка магданоз
200 мл доматен сок
червен пипер
2 с. л. олио
сол
чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Измиваме лещата и я изсипваме в тенджера, в която наливаме около 2 л вода.
2
Нарязваме морковите, картофа и лука на кубчета и ги добавяме към лещата, като оставяме ястието да ври около 30 минути.
3
Смесваме доматения сок с олиото и червения пипер, разбъркваме добре и добавяме сместа към лещата.
4
Оставяме ястието да ври още 10 минути и слагаме магданоза и подправките, след което лещата е вече готова.
Бон Апети и да ви е сладко!


Съвет:
Лещата може да се сервира както топла, така и студена. На експериментаторите в кухнята бих предложила да си хапнат лещата с малко майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта