Постна мусака

Гост: Даниела Спасова, козметолог
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2005
Постна мусака
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г соев гранулат
2 домата
1 глава лук
1 кубче телешки бульон
4-5 клонки пресен риган
4 с. л. олио
1 с. л. подправка за месо
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
2-3 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Постна мусака
Бульонът се разтваря в 700 мл гореща вода, след което вътре се накисва гранулатът. Овкусява се с черния пипер и чубрицата и се оставя да престои 20-30 минути.
2
Постна мусака 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в предварително загрято олио. След като омекне, в тигана се изсипва омекналият гранулат и се задушава 3-4 минути. Подправя се с червен пипер и риган.
3
Постна мусака 3
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се смесват със задушения гранулат. След това се пресипват в тава или в плитка йенска купа. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато картофите омекнат.
4
Постна мусака 4
Доматите се настъргват, мусаката се залива с тях и се връща във фурната за още 15-20 минути.
5
Постна мусака 5
Подготвя се заливка, като яйцето се разбива и се смесва с разтвореното в киселото мляко брашно. Малко преди да стане готово, ястието се залива с приготвената смес. Запича се, докато заливката се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
не е много постна тази мусака :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: