Постни бобени кюфтета

Дата: 02.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г белен бял боб
3 малки моркова
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
4 стръка мащерка
3 филии хляб (100 г)
1 и 1/2 ч. л. кимион
2 с. л. зехтин + за намазване
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 краставица
80 г сурови белени бадеми
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сух чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постни бобени кюфтетаБобът се залива с вода, добавят се 2 стръка от мащерката и се готви 45 минути или докато се разкашка. Морковите се обелват, настъргват се на едро ренде и се запържват в зехтина, докато омекнат.
2
Постни бобени кюфтета 2Добавя се наситненият пресен лук и се запържва закратко.
3
Постни бобени кюфтета 3Бобът се отцежда и мащерката се отстранява. Хлябът се смила в блендер. Запържените зеленчуци, скилидките чесън, хлябът, кимионът и листенцата от останалата мащерка се добавят към пюрето от боб, разбърква се добре и се подправя със сол и черен пипер.

4
Постни бобени кюфтета 4Оформят се сплескани големи кюфтета и се слагат в тава, върху намазана със зехтин пергаментова хартия. Кюфтетата също се поливат с малко зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност – около 15 минути.
5
Постни бобени кюфтета 5Обелената краставица се пасира с бадемите, лимоновия сок, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Кюфтетата се поднасят със соса.


Съвет:
От тази рецепта могат да се направят и бургери от бобено кюфте, соса, резен домат и листо от салата айсберг.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2014
Ако сте любители на постната и здравословна, но разнообразна кухня това е едно от вашите ястия. Опитайте! Няма да можете да спрете.
6.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Той е трудносмилаема храна и затова аз го сварявам малко и след това го беля,после правя кюфтетата., Използвам го заради голямото съдържание на целулоза. Освен това е с много висока хранителна стойност: белтъчини — 23,3%; въглехидрати — 55,5%; вода — 11,2% и мазнини — 1,5%; добър минерален и витаминен състав. Ако се занимавате редовно с фитнес, то бобът е вашата храна!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2014
Станаха превъзходни, но използвах пресен чесън, а не стар и сос от цедено кисело мляко с малко горчица, копър, сол, черен пипер. Имаха вид на голямо цвете, защото поради липсата на ринг използвах по голяма форма за сладки. Всички бяха изненадани - \"Как така бобени кюфтета?\" - и много ги харесаха :)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Много вкусни кюфтета и то без никакви яйца. Нямах никакви проблеми при пърженето. Супер са.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2014
Стават много вкусни, но наистина са най-добри в комбинация със соса, иначе са малко сухички :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта