Постни лозови сарми по троянски

Дата: 24.12.2002
Източник: Бон Апети
Постни лозови сарми по троянски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 шепа сухи манатарки
5-6 с. л. олио за пържене
250 г ориз (перлен или бисерен)
1 с. л. нарязан копър
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сарми по троянскиМанатарките се заливат с вода, за да омекнат. Лукът се нарязва надребно и се запържва в олиото, докато промени цвета си и омекне.
2
Постни лозови сарми по троянски 2Оризът се добавя към запържения лук. Когато стане стъклен, се налива 1 ч. ч. вода или саламурата от буркана на сармите. (Отношението на ориза и водата в плънката на сармите е 1:1.)
3
Постни лозови сарми по троянски 3Изчаква се 10 минути и след като оризът набъбне, тиганът се сваля от огъня. Прибавят се манатарките и ситно нарязаният копър, посолява се и се разбърква.
4
Постни лозови сарми по троянски 4С това количество от готовата плънка се завиват около 15 сарми. Сармите се подреждат в глинен съд, заливат се с вода, добавят се малко олио и сол и се захлупват с чиния. Пекат се 30 минути във фурна при умерена температура (около 180 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Отивам да ги приготвя :)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта