Постни лозови сарми

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Постни лозови сарми
 
Необходими продукти:
2 глави лук
7-8 с. л. олио
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 буркан (500 г) стерилизирани лозови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сармиПриготвя се плънката, като лукът се почиства, нарязва се наситно и се задушава в олиото. Добавя се почистеният и подсушен ориз и се пържи, докато добие стъклен вид.
2
Постни лозови сарми 2Овкусява се с чубрица, сол и червен пипер. Накрая оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се оставя да омекне.
3
Постни лозови сарми 3В средата на всеки лозов лист се поставя по 1 ч. л. от плънката и се увиват сармички.
4
Постни лозови сарми 4Готовите сармички се подреждат в същата тенджера, в която е приготвена плънката. Захлупват се с по-малка чиния и се заливат с вода, която да достигне нивото им. Варят се около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


286 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта