Постни сармички с плънка от картофи, каперси и маслини

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Постни сармички с плънка от картофи, каперси и маслини
 
Необходими продукти:
2 средно големи картофа
50 г маслини
10 бр. каперси
10 лозови листа
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват добре в подсолена вода и след като се охладят, се обелват.
2
В голяма купа се намачкват картофите заедно с нарязаните маслини и каперсите, овкусяват се със сол и пипер и се сипва зехтинът. Всичко се разбърква добре.
3
Лозовите листа се разстилат, в единия им край се сипва около 1 ч. л. от плънката и се завиват сарми.
4
По желание може да се запекат на фурна, загрята на 220 градуса, за около 10 минути в съд с един пръст вода или бульон.



Съвет:
Подходяща напитка е бяло вино.
 
Сармички със същата смес могат да се направят и с листа от маруля или прясно зеле, бланширано в подсолена вряла вода за 3–4 минути.
 
Можете да залеете сармичките с домашно приготвен чеснов сос – 2 с. л. кисело мляко, 1 с. л. майонеза, 1–2 стръка копър, 1 накълцана скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта