Тиквички с ориз

Източник: Елена Давидова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.05.2015
Тиквички с ориз
Тиквички с ориз
Тиквички с ориз
Тиквички с ориз
 
Необходими продукти:
50-100 г краве масло
1 средно голяма глава лук
1 червена чушка
1 морков
1 домат
ориз
соев сос и черен пипер на вкус
2-3 средно големи тиквички


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтопява в дълбок тиган и в него се запържват нарязаните наситно ориз, лук, чушка и морков.
2
Долива се една чаша вода и се вари, до готовност на ориза. Ако се наложи, се долива още вода (всеки ориз се сварява за различно време). Малко преди оризът да стане готов, се настъргва един домат. Оризът се подправя със соев сос и черен пипер.
3
Тиквичките се режат на кръгчета или по дължина - както ви харесва (на снимките се виждат и двата начина).
Пекат се до готовност на тефлонов тиган без мазнина. Може да аранжирате с магданоз или по ваш избор.
Дано Ви хареса!

Съвети:
Лукът, чушката и морковът може да се заменят със сухи подправки.
Тази рецепта е подобна на рецепта за пълнени тиквички с ориз, но тук тиквичките не се пълнят, което спестява много време и по този начин се предлага един по-удобен и по-бърз начин за приготвяне на ястието.


Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: